Stran 1 od 1

zahvala za gostoljubje

OdgovorObjavljeno: Ne Dec 20, 2009 12:00 pm
Napisal/-a Pavel Magister
Moj letalski tovariš Niko me je o pripravi srečanja letalcev, tistih, ki se ljubiteljsko vključujejo v nastajanje in nadalnjo rast spletnih strani
"jadralcev brez meja", obveščal že vsaj 14 dni pred napovedanim dnem. Kaj naj bi se tega dne tam dogajalo in kdo bi naj tam vse bil mi je povedal v njegovemu slogu - v nekaj besedah ali stavkih, ki so se končali "ob šestih bodi tam ". Prostor, ki naj bi mu ga za to srečanje "posodil" brat, sem si predstavljal kot dolenjski vikend s trto ali vsaj tako nekako, ali kot znana leščanska brunarica. Že po pristanku, predvsem pa po vstopu v objekt sem spoznal svojo zmoto.
Naj se najprej vsem prisotnim zahvalim za prijetno družbo; veliko bi zamudil, če bi ostal doma. Bil sem najstarejši med vami, večino vas poznam, nekaj mlajših sem tu šele tu spoznal - Slovenjgrajci so mi povedali, da se že poznamo - morda sem celo koga zgrešil, saj je kaj kmalu vse veselo mrgolelo tam naokrog in jaz s svojimi leti in 146 kilami pač nisem pripravno zgrajen, da bi tekal naokrog in prešteval koliko nas sploh je tam . Na kratko: 18.decembra v vasi Krka je bilo lepo.
Osrednji namen tega pisanje sploh ni namenjen vtisom srečanja z znanci - z njimi se bomo tako in tako še videvali in morebiti še "dodatno" seznanjali - tisto zgoraj je bil le uvod.

Odkar dnevno brskam po "našemu" spletu še nisem zasledil - tudi Niko tega ni omenil - kakega mnenja ali podpore od "pristojnih" slo letalskih institucij ali organizacij; če drugega ne, se mora uredniku Niku priznati še vsaj skrb za nadvse zgledno pisanje v jeziku naše države, s katero daje vzgled za popravljanje jezikovnih grehov (blebetavščine) od samih vrhov navzdol. Zato bi pričakoval, da bi to delo in srečanje, čepraj je bilo povsem neuradno - ne gostil - temveč vsaj - na kakršenkoli način - pozdravil kdo od tistih, ki se proglašajo za pristojne.

To celotno pisanje je namenjeno našemu "glavnemu" gostitelju, gospodarju hiše, v kateri smo bili
Gospod France Slana ni letalec, je umetnik slikar. Kako različno, več ali manj, se v vsakdanjemu življenju pojmuje bratovska ljubezen najbrž vemo. Tudi tam, kjer se imajo bratje zelo radi, bi v redkih primerih brat bratu prepustil svojo hišo, da bi po njej tacal trop neznancev. Gospod France je to zmogel, morda zato, ker v letalcih prepoznava sorodne, malce nevsakdanje - včasih tudi umetniške, ali vsaj kulturne - duše. Bil je ves čas z nami, torej smo bili v resnici njegovi gostje. On je storil tisto, kar bi morali storiti "pristojni".
Zato gre moja zahvala za petkovo prijetno počutje kot prvo le njemu, mace kasneje deklicam, ki so tam skrbele zame in šele dokaj kasneje še vsem mojim starim in novim letalskim tovarišem.

Gospod France, na koncu vam lahko v strnjeni obliki povem: hvala vam za prijazen sprejem, hvala za vašo besedno spremljavo ogleda galerije in hvala za vašo prijetno družbo. Pavel Magister

Re: zahvala za gostoljubje

OdgovorObjavljeno: Po Dec 21, 2009 11:53 am
Napisal/-a MT FLARM
Že včeraj sem razmišljal, kako bi se lahko zahvalil Niku in Francetu za gostoljubje, danes pa sem prebral zahvalo, ki jo je napisal Pavel, v kateri je izrazil občutja, ki sem jih tudi sam imel ob tem dogodku. Bil sem resnično ganjen in počaščen ob toplem sprejemu v Francetovem ateljeju, ob ogledu njegovih del in prijetnem kramljanju z letalskimi kolegi.

Nisem si predstavljal, da bom deležen tolikšne pozornosti ob zaključku moje jadralne poti. Čudovita Francetova grafika mi je kot nagrada za moja prizadevanja v jadralnem letenju.

Niku je uspelo z organizacijo tega srečanja ustvariti vzdušje prijetnega druženja ob bogato obloženi mizi.

Neizmerna zahvala Niku in Francetu ter vsem ostalim, ki so sodelovali pri pripravi tega srečanja. Hvala tudi vsem udeležencem.

To srečanje bo za vedno ostalo v mojem srcu!

Mihael Thaler

Re: zahvala za gostoljubje

OdgovorObjavljeno: Po Dec 21, 2009 2:23 pm
Napisal/-a dgagula
Tudi v svojem imenu bi se zahvalil Nikotu, ker nam je organiziral lepo druzenje. MT bi zazelel cimvec uzitkov v zivljenju brez jadralnega letenja. Gospodu Francetu pa velika HVALA, ker nas je spustil v svoj hram (svet) umetnosti.

Darko Gagula