Jadralna mladina

Debate, dogodki, novice... za mlade jadralne pilote

Moderatorji: MatijaKMihaPremrl

Odgovori
MatijaK
Prispevkov: 7
Pridružen: So Jan 29, 2011 12:14 pm

Jadralna mladina

Odgovor Napisal/-a MatijaK »

Živjo.

Prejšnji teden je zaživela spletna stran jadralne mladine - www.jadralnamladina.si , najdete pa nas tudi na Facebooku.

Koncept Jadralne mladine je preprost; povezati vse mlade jadralne pilote, jih vzpodbuditi da bodo začeli hoditi na prelete in tekmovanja ter tako vzpodbuditi razvoj jadralnega letenja pri nas. V letošnjem letu v ta namen organiziramo:

Srečanje mladih jadralnih pilotov z vse Slovenije (19. marec)
Tekmovanje v preletih trikotnikov
Delavnice na temo jadralnih znanj
...

Na spletni strani poleg vseh potrebnih informacij najdete tudi zanimive članke, primere trikotnikov in uporabne povezave.

Ta "pogovorni sklop" na forumu je namenjen vsem stvarem povezanim z Jadralno mladino

Povejte naprej!
nejc1373
Prispevkov: 1
Pridružen: Pe Feb 25, 2011 12:36 pm

Re: Jadralna mladina

Odgovor Napisal/-a nejc1373 »

živjo!
no najprej bi rad povedal da je tale jadralna mladina res super stvar saj je pogovor in druženje s sovrstniki ki jih zanima ista stvar tako še bolj zanimiva.
Všeč mi je tudio to kot sem prebral da tukaj lahko sodelujejo tutdi tisti ki še nimajo licence in tisti ki so že na poti do nje. ( jaz opravljam teoretični del trenutno).

ko sem pregledoval spletno stran jadralna mladina in ko sem videl termin kdaj se začenjejo tekme sem videl da je to 15.marec. ker je to še kar zgodaj in ker jo zima lahko takrat še zeloo zagode s snegom me zanima kako je ubistvu s tem ker nekatera športna letališča imajo asvaltirano stezo ki se jo da plužit in lahko nemoteno letijo nekatera pa travnata ki je lepo pod snegom in moraš počakat da sneg skopni :) se potem tekma za tiste ki so lahko začeli letet prej tudi zaključi prej ali to ni tako pomembno zaradi kakšnih grugih razlogov ?

lp
nejc
MatijaK
Prispevkov: 7
Pridružen: So Jan 29, 2011 12:14 pm

Re: Jadralna mladina

Odgovor Napisal/-a MatijaK »

Živjo Nejc

Namenoma smo se odločili in s tekmovanjem začelu zgodaj (15.marec). Razlog tiči v tem, da smo hoteli prehiteti začetek "glavne" jadralne sezone v klubih. Tako bodo lahko že prvi leti v sezoni vključeni v tekmovanje in ne bo potrebno nikomur čakati na določen datum.

Res je, da v primeru snega, določeni aeroklubi prestavijo začetek jadralne sezone, vendar pa mislimo, da to ne bo prinašalo nobene prednosti za samo tekmovanje. Najboljši pogoji za letenje tako ali tako pridejo malce kasneje. Z našega vidika se nam zdi pomembno predvsem to, da se čim več in čim bolje leti in zato omogočamo začetek tekmovanja že 15. marca.

Upam da se vidimo 19. marca na srečanju.

Lep pozdrav

Matija
Odgovori