Zakonodaja in slovenski jezik

vse kar moramo vedeti, kar nas moti, omejuje in vse kar bi radi spremenili
bigA

Re: Zakonodaja in slovenski jezik

Odgovor Napisal/-a bigA »

Meni se zdi zadeva nadvse zaskrbljujoča in resna.

Skrajno neumno se mi zdi, da bi morali letala seliti v D ali G ali kak drug register.
A moramo biti res vedno bolj papeški od papeža ;)

Jaz mislim, da je treba pooblastiti nekaj primernih osebkov da se gre čimprej na Luftupravo in se jim pojasni da zadeva enostavno ni sprejemljiva.
Seveda je zaželjeno da nam LZS pomaga in se zadevi lahko pridruži sekretar ali prdsednik LZS.

Za začetek, pa je treba po mojem poslati en resen dopis na Upravo in jih opozoriti in razložiti zakaj zadeva ni sprejmljiva za nas in kaj pričakujemo od njih.
Menim, da se jim ne smemo pustiti in da je treba udariti po mizi.

Če je cilj iztrebiti j.letala iz našega S5 registra so pa na pravi poti - se mi zdi :(

Če človek porabi več časa za registracijo letala, kot pa ga potem med letom leti je to katastrofa za šport.
Saj gre za šport če se ne motim?

Kaj menite vi?

LP
Aleš Šuster
Uporabniški avatar
Denis

Odgovor Napisal/-a Denis »

Ocitno nic ne ves o EU zakonodaji, ki je v doticnem primeru zavezujoca tudi za luft upravo, ki v tem primeru ni nic kriva. Da pa na LZS migamo skupaj s predsednikom vred, bi pa tudi lahko ze razbral iz dosedanjega pisanja.
Kaj vec bo znanega po 15.12.2009, ko bo na voljo vec podatkov. Naj zaenkrat namignem, da gre zadeva, kar se LZS tice v pravo smer in to tako, da bodo vsi clani in neclani LZS imeli moznost dobiti vzorec programa vzdrzevanja. To pa bo prihranilo 95% dela, ki jih bo lastnik/uporabnik zaradi novih predpisov imel. Namig gre tudi za motorni del avijacije, kjer naj bi potrjen program vzdrzevanja za PA28, ki ga je DCL ze potrdil, clan LZS dal za brezplacno uporabo.
Skratka JK in LZS dela na tem, da bi nas EU regulativa cim manj prizadela.
lp
PJK
bigA

Odgovor Napisal/-a bigA »

Denis,

moram malo provocirati, saj menim da se o teh zadevah premalo govori.

Kar si napisal je super, upam da uspe.

Ne morem se čisti strinjati da je Luftuprava čisto nemočna ;) očitno znajo nekateri stvari narediti enostavneje, zakaj bi sicer piloti resno razmišljali o prestopu v Nemčijo, Madžarsko ali pa bodo ostali v Angliji?

Zanima me tudi mnenje ostalih?

LP
Aleš
Uporabniški avatar
Nataša
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a Nataša »

Zanima me kako poteka nakup, oz. izpis iz nemškega registra in pa vpis v slovenski?
Kateri dokumenti so potrebni?
Ali je sploh smiselno jadralno letalo prepisati v naš register ( stroški )?
Katera zavarovalnica ima najugodnejša zavarovanja za jadralna letala?

Lep pozdrav
Miha Langus
aerolangus@gmail.com
CIRRUS S5-3130 LM
Gregor P.

Odgovor Napisal/-a Gregor P. »

Ni nobenih ovir , da naprej letiš z D oznako in s tem prihraniš precej časa in denarja , da se ne ukvarjaš z birokracijo in z barvanjenm novih oznak na letalo.
zroskar

Odgovor Napisal/-a zroskar »

ne da komu kaj očitam, ne morem pa verjet da bi v teh časih kdo prevekslal iz D na S5. Jih pa kar nekaj poznam ki bi to naredili v obratni smeri.
Uporabniški avatar
Nataša

Kako pa je z uvozom iz Švice, koliko je pri nas carine in davkov?
Ali je možno pustiti letalo v Švicarskem registru?

Lp Nataša
aerolangus@gmail.com
CIRRUS S5-3130 LM
Uporabniški avatar
Nataša

Homologacija prikolice!

Meni so jo zavrnili, ker imam v osi še "stare" zavorne obloge, ki vsebujejo azbest.Poleg tega, da sem moral nanjo namestiti en kup luči in tabel, da izgleda kot božični drevešček, moram sedaj še os popolnoma obnovit.
No ja, bom imel vsaj nove zavore in pa svežo mast v ležajih, to pa je tudi nekaj.

Lp Longi
Zadnjič spremenil Nataša, dne Ne Sep 05, 2010 8:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
aerolangus@gmail.com
CIRRUS S5-3130 LM
Miha Kos

Odgovor Napisal/-a Miha Kos »

V prejšnjem zapisu je pisec prav gotovo dosegel vrhunec duševne sprostitve, ko si je prav v temi "zakonodaja in slovenski jezik" privoščil takšno mrcvarjenje slovenskega jezika!
Miha Kos
Uporabniški avatar
Nataša

Miha Kos napisal/-a:V prejšnjem zapisu je pisec prav gotovo dosegel vrhunec duševne sprostitve, ko si je prav v temi "zakonodaja in slovenski jezik" privoščil takšno mrcvarjenje slovenskega jezika!
Miha Kos
Napisal sem z namenom, za vse, ki bodo vozili prikolice na homologacijo, da vsaj približno vejo kaj jih čaka.
Če sem s svojim pisanjem koga prizadel ali užalil ,se mu na tem mestu iskreno opravičujem.
Če vam zapis ni všeč ali vas morda moti, ga moderator lahko mirne duše pobriše, jaz bom zase že prikolico pripravil tako, da bo ustrezala slovenski zakonodaji.
Pa brez zamere.

Lp Longi
aerolangus@gmail.com
CIRRUS S5-3130 LM
Odgovori